Határtalanul – Felvidék

A Jászboldogházi Mátyás Király Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7. osztályos tanulóival április 24-28. között a Felvidéken jártunk a Határtalanul program keretében.

Az első napi utazásnál megálltunk Rozsnyón, majd Betlérre vezetett utunk, ezután rövid pihenőt tartottunk a Dedinky-tónál. Szállásunk a Szlovák paradicsom központjában volt. Délután túráztunk a csodálatos Hernád kanyonban.

Másnap Késmárkra mentünk Thököly Imre szülőhelyére, sírjánál elhelyeztük a megemlékezés virágait, közben voltunk a Fatemplomban is. Ezután nagy élmény volt a Dunajec folyón a tutajozás, a Piennini nemzeti parkban. Innen mentünk Olublóra, ahol megnéztük a várat és a skanzent.

Harmadik nap a szállásunk Iglón volt, elhelyezkedtünk, majd indultunk a magas Tátrába, nagy élmény volt a siklóvasutazás Tarajkára és az alattunk zúgó Tar patak, innen a gyönyörű befagyott Csorba tóhoz mentünk.

A negyedik napon Iglót néztük meg, majd Szepes várába, onnan Szepeskáptalanba, majd Lőcsére vezetett utunk. Hazafelé Szepescsütörtökön a Zápolya Kápolna gótikus épülete lenyűgözött minket.

Az utolsó nap is élményekben gazdag volt. Eperjes nevezetességei után Kassával ismerkedtünk, tiszteletünket tettük II. Rákóczi Ferenc sírjánál, ahol szintén elhelyeztük a kegyelet virágait. Kassán közös fagyizással ért véget az öt napos út.

Utunk során minden este beszámolót írtunk aznapi élményeinkről. Rengeteg kalanddal, élménnyel értük haza.