Mátyás Király Általános Iskola
5144 Jászboldogháza, Kossuth Lajos u. 1.
Tel.: 57/460-022; E-mail: klik.jaszboldoghaza@gmail.com

Tájékoztatás a 2021.04.19-től érvényes oktatási rendről

Iskolánkban 2021. április 19-étől az 1-4. évfolyamos tanulók ismételten jelenléti oktatással folytatják a tanulmányaikat. Eszerint ezen évfolyamok a hagyományos tanítási rendben, az intézményben végzik órarend szerint a tananyagot.

A délutáni napközis foglalkozást, és azokat a szakköröket, amelyeket 2021. március 08-a előtt is megtartottunk az iskolában, folytatni kívánjuk.

A munka során kiemelt figyelmet fordítunk a higiénés szabályok betartására:

  • kézfertőtlenítés,
  • a helyiségek megfelelő szellőztetése, fertőtlenítése,
  • a kilincsek, mosdók, folyosók, minden szünetben történő fertőtlenítése, továbbá
  • az iskola épületbe lépéskor reggel hőmérséklet mérése minden tanulónak.

A szülők, felnőttek továbbra is az épület bejáratáig kísérhetik a gyermeküket, amennyiben konzultációt szeretnének a pedagógussal, előzetes egyeztetés után, igazgatói engedéllyel léphetnek be az iskola épületébe.

Minden diáknak és pedagógusnak kötelező a szájmaszk viselése a közös tereken, lehetőség szerint a tanteremben is. Kiemelt figyelmet kérünk fordítani a megfelelő távolság megtartására, illetve a papírzsebkendő használatára.

Amennyiben a szülő nem szeretné, hogy a gyermeke az iskolába menjen, az intézmény vezetője engedélyezi jelzés esetén a távolmaradást. A kérvényt vagy a KRÉTA felületen, vagy írásban egyéb módon az igazgatónak eljuttatva nyújthatják be. Ez esetben a gyermek igazolt hiányzó lesz. A tananyagot a pedagógus aznap, amikor a tanóra van, eljuttatja a KRÉTA rendszeren keresztül a tanulónak.

Szeretném felhívni a figyelmet, hogy amennyiben 250 óra hiányzás összegyűlik a gyermeknek, a nevelőtestület dönthet úgy, hogy osztályozó vizsgát tegyen a tanuló.

Az 5-8. évfolyamon továbbra is a digitális tanrend szerint folytatódik a munka, előreláthatóan 2021. május 10-éig.

Amennyiben további kérdése van a kedves Szülőnek, kérem, hogy az osztályfőnöknek szíveskedjék ezt jelezni!

Tóth Pál
intézményvezető